fbpx
Select Page

Qumesht blete ne shitje
+355694870548

qumesht blete
qumesht blete ne shitje

Qumështi i Mbretëreshës së Bletës (Royal Jelly)

Qumeshti i bletës Rekomandohet:

 • Në sëmundjet miokardiake dhe të enëve të gjakut.
 • Në çiftet që nuk lindin fëmijë.
 • Është stimulues i dëshirës seksuale.
 • Ndihmon në astmat bronkiale.
 • Në fëmijët e lindur para kohe.
 • Në ulçërat.
 • Në sëmundjet e mëlçisë së zezë.
 • Në anoreksitë.
 • Në sëmundjet nervore; është qetësues i shkëlqyer për lodhjet nervore dhe ndihmon në zhvillimin e sistemit nervor.
 • Qumështi i bletës ka veti të theksuara anabolike: për këtë shfrytëzohet në praktikën e sëmundjeve të fëmijëve të vegjël, për të trajtuar distrofinë dhe hipotrofinë, veçanërisht të moshës 35-42 muajsh.
 • Rezultate të mira jep edhe në sëmundjen e sheqerit, sidomos në ato raste kur zbulohet herët dhe nuk është insulinovartës (pra nuk ka marrë paraprakisht insulinë).
 • Qumështi i bletës vepron mirë në drejtimin e shtimit të numrit të eritrociteve, rrit procesin e fagocitozës, ndërhyn edhe në procesin e hemoalutinimit, etj. Është përdorur në mënyrë ambulatore në disa të sëmurë me anemi të ndryshme dhe u konstatua një rritje e numrit të eritrociteve pas ditës së 15- të mjekimit.
 • Qumështi i bletës ka gjetur përdorim si në sëmundjet nervore, ashtu dhe në ato psikike. Zakonisht është përdorur te fëmijët me zhvillim psikik të vonuar.
 • Treguesit e përdorimit janë argumentuar shkencërisht dhe rezultatet e arritura u komunikuan për herë të parë në kongresin e 24-rt që u zhvillua në Buenos Aires. Krahas veprimeve të përmendura, qumështi ka veti të ulë sasinë e yndyrnave në gjak, veçanërisht të estereve të kolesterolit.
si perdoret qumeshti i bletes
Shpërndaje

Cel

error: Content is protected !!
Share This