fbpx
Select Page

Vaji i farës së zezë

Fara e zezë (Habbeh Seuda)

Vaji i fares se zene ne kendveshtrimin Profetik

Në dy Sahih-ët vjen rrëfimi prej Ebu Hurejrës, se Pejgamberi (s.a.u.s.) ka thënë: “Përdoreni farën e zezë, sepse ajo përmban ilaç për çdo lloj sëmundjeje, përveç vdekjes.”Fara e zezë quhet shuneiz në persisht, qimnon i zi ose qimnoni indian. El Harbi dëshmon se El Hasani ka thënë që: “Ajo (fara e zezë) është fara e sinapit.” Por mendime të tilla nuk janë të sakta, pasi Pejgamberi (s.a.u.s.) ka thënë që është habbeh seuda (fara e zezë) ose shuneiz-i, në persisht.

Nga fara e zezë ka mjaft përfitime, siç tregon edhe hadithi i Pejgamberit (s.a.u.s.): “…ajo përmban ilaç për çdo lloj sëmundjeje”. Megjithatë, kjo duhet parë si thënia e Allahut të Madhëruar: “…që, me urdhrin e Allahut, shkatërron çdo gjë” [Ahkaf, 25], e cila ka kuptimin: çdo gjë që është bërë për t‟u shkatërruar.

Fara e zezë ndihmon kundra çdo lloj sëmundjeje të ftohtë. Ajo, gjithashtu, lehtëson efektin e ilaçeve të ftohta për zonat që preken nga sëmundjet e nxehta dhe të thata, pasi fara e zezë e ndihmon trupin ta përthithë ilaçin shpejt, nëse merret me masa të vogla.

Autori i Kanun-it dhe të tjerë pohojnë se shafrani i përzier me kamfur ka të njëjtin efekt, sepse shafrani e ndihmon kamfurin të arrijë shpejt në zonën e prekur prej sëmundjes. Ka disa lloje bimësh që kanë efekte të ngjashme me shafranin.

Është e mundshme që substancat e nxehta të përfitojnë ndonjëherë, kur ka sëmundje të nxehta. Për shembull, anzarut-i, i cili është një lloj rimeli për sytë, përzihet me ilaçe të tjera për të kuruar konjuktivitisin ose sëmundje të ngjashme me të. Konjuktivitisi është tumor i nxehtë, siç e pranojnë të gjithë doktorët. Në të njëjtën mënyrë, sulfuri është ilaç për zgjeben e nxehtë.

Qimnoni i zi është i nxehtë dhe i thatë në shkallë të tretë. Ai eliminon gazrat, nxjerr krimbat, qetëson gjendjen e lebrës dhe të etheve flegmatike, hap bllokimet, avullon gazrat dhe lagështirën e tepërt të grumbulluar në stomak.

Nëse fara e zezë bluhet, përzihet me mjaltë dhe pihet me pak ujë të ngrohtë, ajo shkrin gurët në veshka dhe në prostatë, madje shërben edhe si diuretik. Ajo shton rrjedhjen e menstruacioneve dhe prodhimin e qumështit (të nënës), nëse pihet për disa ditë rresht. Po ta nxehësh atë me uthull dhe ta vësh mbi bark, asgjëson krimbat e zorrëve. Ajo pastron, qetëson dhe largon pasojat e të ftohtit, nëse shtypet në një leckë dhe thithet me hundë rregullisht, derisa sëmundja të shërohet.

Vaji i farës së zezë shërben kundra kafshimeve të gjarprit, hemorroideve dhe puçrrave. Nëse merr rreth njëzet e pesë gramë1 nga ky vaj dhe e pi me ujë, ai ndihmon në rastet e frymëmarrjes së vështirë apo gulçimeve.

Këto fara, të ziera në uthull, qetësojnë dhembjet e dhëmbëve, duke dhënë efektin e një mpirjeje, nëse e shpëlan gojën me lëngun e përftuar. Thithja e pluhurit të tyre shërben për të kuruar syrin që mbledh ujë. Si kompresë, fara e zezë e përzier me uthull shëron puçrrat dhe tumoret e lëkurës së ekspozuar, mahisjet e mukozës dhe lungat e ashpra.

Vaji i farës së zezë kuron paralizën faciale, nëse merret me hundë. Pirja e rreth njëzet e pesë gramëve nga ky vaj ndihmon kundra pickimit të merimangës.

Po të bluhet imët fara e zezë dhe të përzihet me vajin e farës jeshile, pastaj të hidhet me pika në hundë, deri në tri (pika) të tilla, ajo bëhet një kuruese e mirë e simptomave të të ftohtit, e gazrave dhe e bllokimeve të ndryshme.

Farat e zeza të skuqura, të bluara imët dhe të përziera me vaj mund të përdoren me pika në hundë, për të luftuar pasojat e të ftohtit, të shoqëruara me teshtima të shpeshta.

Nëse i djeg farat e zeza dhe i përzien me dyllë të shkrirë, bashkë me një sasi kënaje ose me vaj luleshpatoreje, ato heqin lungat që shfaqen në këmbë, por pasi ta kesh shpëlarë mirë lëkurën me uthull.

Me farat e zeza të shtypura në uthull mund të lyesh lëkurën e prekur nga lebra, nga nishanet, ose kokën që vuan nga zbokthi, për t‟i shëruar këto sëmundje.

Nëse përtyp në një ditë rreth njëzet e pesë gramë me fara të zeza të bluara imët, të përziera me ujë të ftohtë, ato japin efekt të menjëhershëm kundra kafshimit të qenit të tërbuar dhe mund të parandalojnë vdekjen prej sëmundjes së tërbimit. Vaji i farës së zezë i marrë nga hunda ndihmon kundra paralizës faciale dhe tetanozit, duke asgjësuar shkaktarët e tyre. Së fundmi, djegia e farave të zeza spraps kafshët helmuese.

Nëse tret në ujë kuhl-in persian, e vë në gurmaz dhe mbi të hedh pluhur të farës së zezë, kjo do të shërbejë si mënyrë efikase për të shëruar majasëllin.

Prej farës së zezë ose qimnonit ka edhe shumë dobi të tjera mjekësore. Sidoqoftë, ne këshillojmë që doza e përdorimit të jetë rreth njëzet e pesë gramë, pasi ka mendime që thonë se teprimi me të mund të shkaktojë edhe vdekje.

Nga Libri Zadul Mead Ibn Kajjim el Xheuzije vellimi 4 Mjeksia Profetike

Vaji i fares se zeze
fara e zeze vaji i fare se zeze

Vaji i farës së zezë Habbeh Seuda është antibiotik kundër viruseve dhe mikrobeve dhe gjithashtu gjëndet në të një lëndë antikancer e cila quhet karotinë dhe në të ka disa hormone të cilat ndihmojnë në rritjen e fuqisë seksuale dhe janë aktivizuese. Përdorimi i këtij vaji sjell urinimin e shpeshtë gjë që ka të bëjë me pastrimin e sekrecioneve. Gjithashtu përdoret për të trajtuar gjëndje të lëkurës si ekzemën dhe qelbëzimet si dhe për të trajtuar siptomat e ftohjes. Vaji Habbeh Seuda përmban enzima që ndihmojnë në tretjen e ushqimit. Në të gjenden qetësues dhe stimulant të cilat aktivizojnë funksionin e mëlçisë, është i dobishëm për sëmundjet e kraharorit, të stirilitetit dhe rregullues për trupin. Vaji Habbe Seuda përmban elemente vepruese me dobi të shumta, në të gjendet: Fosfat, Hekur, Fosfor, Karbohidrate dhe antibotikë shumë të fortë kundër çdo lloj mikrobi. Tani është zbuluar se vaji Habbe Seuda rrit imunitetin e trupit dhe kjo i jep mundësi trupit të luftojë sëmundjet.

Analizat laboratorike -Vaji i farës se zezë

Vaji i farës së zezë { Nigella Sativa}, përmban përqindje të lartë aminoacidesh [linoleik acid], acid ky me veti të transformuara si më poshtë:
– Ndihmon sistemin imunitar dhe rrit kapacitetin e rezistencës ndaj dhimbjeve, – ndihmon në uljen e kolesterolit në gjak nëpërmjet sekretimit të tij me jashtëqitje si dhe me rrugë të rishpërndarjes nga gjaku tek indet – rrit efektivitetin e fibrinit dhe ndërton qeliza të shëndosha nervore – shton spermatozoitët – rrit fuqinë e tyre si dhe kohëzgjatjen e koagulimit [mpikjes] – mban në mënyrë konstante imunitetin e lëkurës – është mjet i rëndësishëm për të ndërtuar yndyrën e qelizave nervore,


Vaji i farës së zezë – përdoret si ushqyes plotësues dhe mbështëtës natyral për sistemin imunopneumatik dhe si trajtues natyral për shumë sëmundje veçanërisht të atyre që vijnë si rrjedhojë e dobësimit të sistemit imunitar [hipodimenisë] – ndihmon në tretjen të taijtjes së pamjaftueshme të tëmthit – nxit taitjen e acidit urik – ndihmon funksionin e shpretkës që të punojë sa më mirë – ndihmon në shërimin e migrenës – ndihmon forcimin e vitalitetit të organizmit – është kundër rraskapitjes – përmirëson imunitetin e organizmit posaçërisht në gjëndjen e sëmundjes dhe ato rekovaleshente – është kundër kallove – përmirson tretjen dhe apetitin – ul temperaturën e trupit – ëhtë kundër diaresë [barkëqitjes] – është kundër sëmundjeve bakteriale, rrajcore dhe virusale, menjanon dhimbjen e kokës [hipotenziv] – është kundër gjakderdhjes [epistaksit dhe hemofiljes] – është kundër sëmundjeve kancerogjene – mjekon sëmundjen e livirzës – pakëson nivelin e sheqerit në gjak – nxit taijtjen e qumështit tek gjidhënëset, rregullon hormonet e rritjes – ul kolesterolin në gjak etj.
Këto acide shpërbëhen në trup dhe japin këto efekte:


1. Prostaglandin PGE 1; përgjegjës për kontrollin e acarimeve dhe aktivizimin e qelizave imunitare T dhe B. Gjithashtu aktivizon punën e globilit imunitar IGE, pakëson sekretimin e Histaminës dhe të lëndëve që shkaktojnë alergji.
2. Prostaglandin PGE 2; luan rol vendimtar në kontrollimin e acarimeve pneumonale [në mushkëri] dhe përgjatë sistemit të frymarrjes. Ndihmon në trajtimin e asmës dhe bronkitit si dhe normalizon tensionin e gjakut.
Vaji i kokrrës së zezë është i pasur me vlera ushqyese që përmbajnë proteina dhe vlera minerale të ndryshme. Ky produkt nuk përmban gjëra të shtuara por është 100% natyral. Farat e farës së zezë { Habbeh Seuda } të cilat janë të një cilësie të lartë janë kompresuar në laborator të ftohtë dhe sipas kushteve të sakta të të ushqyerit. Duke ruajtur të gjithë përbërësit e tij, pa ndryshuar strukturën e tij kimike.

Përdorimi – Vaji i farës së zezë

Ti o njeri që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet duhet të këmbngulësh në përdorimin e farës së zezë. Rëndësia e farës së zezë { Habbeh Seuda } është e madhe e pikërisht për këtë duhet të bëhet shoqërues gjatë jetës tënde që të ruash shëndetin ashtu siç na ka porositur Profeti {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} i cili nuk flet nga mëndja e tij. Allahu thotë në Kur’anin Famëlartë:”Dhe ai {Muhamedi} nuk flet nga mendja e tij. Është vetëm Shpallje që i frymëzohet”. Sure En-Nexhm: 3-4
Doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë. Do të japi rezultat me ndihmën Allahut të Madhëruar sepse pa lejen e Allahut nuk ndodh asgjë në tokë dhe në qiej.
Ajo që çdo besimtar duhet të kuptojë është se ky ilaç nuk është gjë tjetër veçse një sebep (shkak) për të shëruar këto sëmundje sepse është Allahu i Madhëruar Ai që shëron.

Forcimi i mishrave të dhëmbëve

Shpërlarja e gojës me lëngun e farës së zezë të përzier me uthull ndihmon në forcimin e dhëmbëve dhe të mishit të dhëmbëve.

Në raste nervozizmi

Hedhja e disa pikave të këtij vaji në një filxhan me kafe qetëson sistemin nervor dhe ndihmon gjithashtu të sëmurët me kollë të keqe [kollë të thatë].
Kundër paralizëz faciale dh tetanozit
Thithja e avullit të vajit të vluar të farës së zezë, ndihmon kundër paralizës faciale dhe tetanozin dhe eliminon shkaktarët e saj.

Vaji i farës së zezë – Kolla dhe asma

Fërkoni me vajin e farës së zezë kraharorin dhe shpinën , pini 3 herë në ditë nga një lugë të vogël vaj të kokrrës se zezë (mëngjes drekë dhe darkë), gjithashtu hidhni dy lugë të vogla në ujë të vluar dhe thithni avullin e tij.

Këputja dhe dembelizmi

Një lugë të vogël vaj të kokrrës së zezë e shoqëruar me lëng portokalli, pihet për çdo ditë për 10 ditë rrjesht pas buke ne mëngjes dhe më pas do të shihni ndryshim në vete menjëherë.
Aktivizimi i memorjes dhe rritja e aftesisë për të kuptuar
Një lugë të vogël vaj të kokrrës së zezë e shoqëruar me 100 ml nenexhik të zier, pihet për çdo ditë pas buke në mëngjes për 10 ditë rrjesht.
Gurë në veshka, në tëmth dhe në kanalin e urinës
1/4 kg fara Habbe Seuda
1/4 kg mjalt Habbe Seuda
Bluhen mirë farat e zeza dhe përzihen me mjaltin e kokrrës së zezë [Habbe Seuda] dhe dy lugë nga kjo përzierje i hedhim në një gotë të mbushur përgjysëm më ujë të ngrohtë shoqëruar me një lugë të vogël vaj të kokrrës së zezë. Pihet esell për çdo ditë për një muaj rrjesht.

Të vjellat e shpeshta

Një lugë e vogël vaj të farës së zezë dhe një lugë e vogël karafil i bluar, hidhet në lëng nenexhiku të zier dhe pihet nga kjo përzierje tre herë në ditë në mëngjes, drekë dhe darkë pas buke. Doza këshillohet sa hërë që kemi të vjella të shpeshta.
Për tu mbrojtur nga çdo lloj sëmundje
Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë (mjalti është mirë të jetë i kokrrës së zezë, apo çdo lloj mjalti tjetër) Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë në mëngjes dhe darkë para buke.

Acarimi i lëkurës dhe fërkimi ndërmjet kofshëve

Lahet vëndi i acaruar me ujë dhe sapun. Pasi fshihet me ndonjë copë, fërkohet mirë me vajin e kokrrës së zezë në mbrëmje, dhe lihet ashtu deri në mëngjes.

Zemra dhe ngushtimi i damarëve të gjakut

Pihet vaji i farës së zezë me çdo lloj lëngu të ngrohtë [si çaj, qumësht etj] sepse shkrin yndyrat dhe zgjeron damarët. Kjo mënyrë këshillohet pas buke sa herë që ka ngushtim në damarët e gjakut.

Vaji i farës së zezë – Zbardhja e lëkurës {vënde –vënde në formë pullash}

Fërkohet vëndi i sëmurë më uthull molle {lëng molle i fermentuar} e më pas me vaj të kokrrës së zezë për çdo ditë për 15 ditë me radhë.

Reumatizma dhe dhëmbja e shpinës

Ngrohet një sasi e vajit Habbe Seuda e më pas mesazhohet fort në vëndin që ndihet dhimbje {fërkimi duhet të jëtë i fortë sikur fërkohet kocka dhe jo lëkura}. Pihet një lugë e vogël e vajit Habbe Seuda tre herë në ditë {në mengjes drekë dhë darkë} për çdo ditë, për dy javë rrjesht.

Dhëmbja e kokës

Ngrohet vaji i farës së zezë pak dhe masazhohet koka [pasi janë njomur gishtat me vajin e vakët], duke filluar nga balli dhe duke zbritur anash fytyrës e duke përfunduar rrëzë veshëve. Pihet gjithashtu një lugë e vogël e vajit të farës së zezë në mëngjes esëll për tre ditë rrjesht.

Shërimi nga çdo lloj sëmundje në stomak dhe aciditeti

Pihet një lugë e vogël vaj të kokrrës së zezë në një gotë me qumësht të nxehtë pihet tre herë në ditë {në mengjes drekë dhë darkë}pas buke për 15 ditë me radhë..
Cdo lloj sëmundje tek femrat në lindje dhe për mbajtjen e fetusit [foshnjes në bark]
Një lugë e vogël vaj të kokrrës së zezë e përzier me pak janesun {lat.Pimpinella anisun} dhe një lugë të vogël mjalt të farës së zezë përzihen mirë të gjitha dhe kjo përzierje pihet pesë herë në ditë për 40 ditë me rradhë. Përzierja këshillohet pas buke apo pas ngrenjes së diçkaje.

Dobësi seksuale

200 gr fara të zeza të bluara përzihen me 50 gr vaj ulliri, plus 100 gr çimçakiz arab mashkull i bluar, plus 50 gr vaj xherxhiri, plus 50 gr vaj të farës së zezë, plus 20 gr mjaltë të farës së zezë, me pas përzihen të gjitha. Përdoren tre herë në ditë {në mengjes drekë dhë darkë}, pas buke.

Rritja e imunitetit dhe vendosja e ekuilibrit psiqiko-tretës në trup

Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë ditë {në mengjes drekë dhë darkë}, pas buke për një muaj rrjesht.

Migrena

Lyhet pjesa në të cilën ndihet dhimbje dy herë në ditë, dhe më pas pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë (mjalti është mirë të jetë i kokrrës së zezë, apo çdo lloj mjalti tjetër). Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo dite derisa të ndiheni mirë.

Acarimet e mushkërive, kolla alergjike dhe gripi

Lyhet pjësa e kraharorit butësisht, dhe më pas pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo dite, derisa të ndiheni mirë.

Ulçeri peptik [ulçëri i stomakut]

Pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë (mjalti është mirë të jetë i kokrrës së zezë, apo çdo lloj mjalti tjetër). Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë përgjatë një periudhe tre mujore. Largoju përdorimit të frutave të tharta si: [limoni, portokalli i thartë etj]. Këshillohet masazh i lehtë nga jashtë me vajin e farës së zezë si dhe konsumimi i shegës bashkë më cipën e saj të brëndëshme.

Acarimet gjinekologjike

Në rast acarimesh të tilla, vaji përdoret nga jashtë derisa të vërehet përmirësimi dhe nuk këshillohet asnjëhërë pirja e tij nga femrat shtatëzëna. Gjatë shtatëzanisë vaji përdoret për ruajtje nga plasaritjet e lëkurës se gjoksit, të barkut dhe të kofshëve duke u lyer me të.

Plasjet acarimet kronike dhe alergjitë e lëkurës {myku, ekzema et}.

Lyhet pjesa e acaruar dy herë në ditë, dhe pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë, derisa të ndiheni mirë.

Diabeti

Pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo dite, duke u shoqëruar me një gotë të zier të çajit të pelinit. Kjo dozë përdoret për diabetikët sa herë që kanë shqetësime ne rritjen e sheqerit në gjak

Ulja e kolesterolit në gjak

Pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë derisa të ndiheni mirë. Shmangu përdorimit të yndyrnave shtazore dhe përpiqu të ulësh peshën.

Impotenca

Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët duke u shoqëruar me pak lëng ftoi të egër, ambergris dhe vitaminë E. Kjo dozë pihet për çdo ditë në mëngjes pas buke për dy muaj rrjesht.

Hemoroide

Përzihet vaji i farës se zezë me vaj ulliri në të njëjtën masë dhe çdo ditë, pihen nga tre lugë të mëdha {në mëngjes, drekë dhe darkë} përgjatë një periudhë 10 ditore. Me këtë përzierje shpërlahet fyti para gjumit një hërë në tre ditë radhasi, dhe konsumohet per çdo ditë 3 kokrra fiq për gjatë një jave.

Guti { cerma, sëmundje që shkakton dhimbje në kyçe, nyje dhe kupat e gjurit}

Pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo dite derisa të ndiheni mirë, dhe konsumohet sa më shumë fiku i thatë.

Shërimi i shputës së këmbës dhe thonjtë

Pjesa e dëmtuar lyhet me vaj të farës së zezë dhe më pas pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo dite derisa të ndiheni mirë.

Mjekimi duke mos u thinjur para kohe

Fërkohen rrënjët e flokëve me lëng limoni, lihet kështu për 15 minuta, e pastaj lahet koka me sapunin e farës së zezë më pas fshihet koka dhe lyhet me vajin e farës së zëzë. Përsëritet ky veprim për disa javë.

Kolla e thatë

Një lugë çaji me vaj të farës së zezë hidhet në një filxhan kafeje dhe pihet kjo në mëngjes dhe darkë pas buke, përzihet 2 herë në ditë. Bëjini masazh gjoksit dhe shpinës me vajin e farës së zezë.

Sëmundjet e syve dhe mos shikimi mirë

Gjysmë ore para se të shkoni për të fjetur lyeni kapakët dhe lëkurën e syve me vaj të farës së zezë. Eshtë e preferueshme që njëkohësisht dhe me lyerje të pini dhe përzierjen e cila përbëhet nga një lugë çaji me vaj të farës së zezë në një gotë me lëng karote. Rezultatet do të duken që në muajin e parë.

Gripi dhe të zërit e hundës

Një pikë të farës së zezë e hedhim në shkopin me të cilin pastrohet veshi pastaj pastrohet brëndësia e hundës. Kjo ndihmon për ato të cilët vuajnë nga gripi dhe dhëmbja e kokës të shkaktuar nga të ftohti.

Dhëmbja e dhëmbit

Gjysëm luge me vaj të farës së zezë hidhet në një filxhan me ujë të nxehtë dhe me këtë përzierje shpërlahet goja, pastaj hidhet një pikë prej saj tek dhëmbi që ndihet dhimbje. Ky veprim e zbut në mënyrë efikase dhimbjen e dhëmbit.
Fara e zezë nuk është e dëmshme, dhe në mënyre efikase mund ta përdori çdo kush. Efektet e saj arrihen duke këmbëngulur në përdorimin e saj. Nëse merret ashtu siç këshillohet më lartë nuk do të shkaktojë kurrfarë irritimesh apo efekte ansore.
Ky vaj përmban ekuilibrin psiqiko-fizik te njeriut dhe shërben në rritjen e qelizave imunitare, vë në kontroll çdo lloj infksioni në trup dhe gjithashtu shton gjëndrat endoktine siç janë aktivizimi i pankreasit tek të moshuarit dhe normalizon gjëndjen psiqike dhe atë të mestrunacioneve.
Vërejtje: Doza për fëmijë është gjysma e dozëz së këshilluar të cilën e përmëndëm më lartë.

Vini re: Vaj i farës së zezë [Habbe Seuda] përdoret përr gratë shtatzëna vetëm për lyerje dhe nuk këshillohet pirja e tij, por këshillohet lyerja me të në pjesët e gjoksit, barkut kofshëve etj.

Shpërndaje

Cel

error: Content is protected !!
Share This